Zelfgemaakte zeep

Handgemaakte zeep

Als je ooit bronwater hebt gedronken om zeep te maken, dan zou je verbaasd zijn hoe fris het is. De detergenten en andere ingrediënten in commerciële zeep kunnen de huid en het haar beschadigen. Handgemaakte zeep is lentefriser en vriendelijker voor de huid. Je eigen zeep maken kan een ontspannend en plezierig proces zijn.

Zeep maken is nu een milieuvriendelijke manier van leven. De zepen kunnen thuis worden gemaakt. We hebben een lijst samengesteld van materialen die u kunt gebruiken om uw eigen zeep te maken.

Handgemaakte zeep

– 1 kop Epsom Zeep Spa – Als de persoon niet in de buurt is, kunt u deze zeep gebruiken om uw eigen lente, zeep en bubbelbad te maken.

– 1/4 kop bronwater of gedestilleerd water – Doe dit in een glazen pot. Laat het op een warme plaats staan voor ongeveer 3 weken. Dit water verandert in zeep terwijl het zit. Je kunt ook een wasmiddelvrije zeep kopen die gemaakt is van zeep met VERPLICHTE wasmiddelen en iseletten.

– auto-olie – Doe 4 – 6 druppels olie in de machine. Het zal de machine laten draaien en het zal de machine ook schoonmaken.

– castoreum – Zoek naar de olie die de geur produceert. De onze was lavendel, maar in een moderne zeep kan het een geur als Eucalyptus hebben. Castoreum is ook de naam van een warenhuis in Parijs, dat verschillende soorten zepen verkoopt.

– kokosolie – geeft een mooi schuim.

– laureth – laureth is het ingrediënt dat de zeep elastisch maakt. Sommige zeep zal ongeparfumeerd zijn, maar als er een geur aan zit, is dat omdat de fabrikant een andere geur aan de zeep heeft toegevoegd. Mijn oude pickle was handgemaakt in een klein stadje inCache van lavendel. Het is nog steeds handgemaakt vandaag. Mijn handgemaakte zepen zijn allemaal ongeparfumeerd.